Wat is Panax Ginseng?

Panax Ginseng is een kleine plant die tot ongeveer dertig centimeter hoog komt, en voornamelijk groeit in koudere regionen van het Noordelijk halfrond. De plant heeft een geel-groene bloem en een opvallende gekleurde vrucht en heeft de vorm van een hand.

Effecten

Ginseng is een adaptogeen kruid waarvan wordt beweerd dat Ottomaanse sultans het gebruikten om de potentie te versterken. Het verhoogt het vermogen van het lichaam om met omgevingsstress om te gaan en biochemische onevenwichtigheden te bestrijden. Het geeft energie als je vermoeid bent en kalmeert als je te angstig bent. Het stimuleert ook de aanmaak van seks-gerelateerde hormonen zoals testosteron en verbetert de seksuele reacties bij mannen en vrouwen. Het werkt dus als een tonicum, stimulans en afrodisiacum.

Gebruik

Voor de medicinale eigenschappen van de panax ginseng plant worden de bladeren en vooral de wortel gebruikt. Panax ginseng is zeker niet het goedkoopste voedingssupplement, de wortels van een ginseng plant zijn namelijk pas volgroeid na vijf tot zeven jaar. Het is vanaf die leeftijd dat de plant haar befaamde geneeskrachtige eigenschappen krijgt.

Tegenwoordig wordt de plant niet meer uit de natuur gehaald maar door professioneel tuinbouwers geteeld in velden in China (panax ginseng), Korea (rode ginseng), of de VS en Canada (Amerikaanse ginseng).

Panax ginseng stimuleert het centrale zenuwstelsel, het is dus opletten wanneer u het combineert met andere oppeppende middelen zoals koffie, energiedrankjes, drugs of Viagra. De combinatie kan zorgen voor een effect dat veel sterker is dan wat u normaal kan verwachten bij het gebruik van dezelfde dosis pure panax ginseng.

Effect van ginseng op een erectiestoornis

Degelijke klinische studies uit 2008 konden een merkbaar effect aantonen op de potentie van de man. Uit meer dan zeven placebo-gecontroleerde klinische studies kon men afleiden dat Panax ginseng een gunstig effect heeft op de bloedcirculatie en effectief kan zijn bij het tegengaan van een erectiestoornis.

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek verhoogt ginseng het testosteron niveau in het bloed. Dit mannelijke seks-hormoon speelt een belangrijke rol bij de seksuele opwinding. Panax ginseng kan dan ook zorgen voor een hoger libido bij de man.

Effect van ginseng op de sperma productie

Studies tonen aan dat ginseng een aantoonbare verbetering van de kwaliteit van sperma veroorzaakt. Dat wordt toegeschreven aan bepaalde ginsenosiden die voornamelijk voorkomen in de Aziatische variant, panax ginseng. De aanwezigheid van deze stoffen zorgen ervoor dat een man meer sperma aanmaakt, met meer beweeglijke zaadcellen. Panax ginseng verhoogt dus de vruchtbaarheid en zorgt voor een grotere volume bij ejaculatie.

Het eerste bewijs dat ginseng positieve effecten op spermatogenese kan hebben, werd al gepubliceerd in 1977. Hier werd aangetoond dat ginseng-extracten een stimulerende effect hebben op DNA en eiwitsynthesen in de testes van ratten. Later onderzoek bij zowel knaagdieren als mensen heeft aangetoond dat ginseng een toename van het aantal zaadcellen teweegbrengt.

Proefpersonen bij een ander zoek vertoonden een toename van de dichtheid en beweeglijkheid van spermatozoïden na het gebruik van Panax ginseng. De waterige, organische en polysaccharidefracties van Panax notoginseng hebben een aantoonbaar effect op de beweeglijkheid van menselijke sperma, en dit al na 60-120 minuten.

Ook de aanmaak van stikstofmonoxide (NO) is nauw verwant aan de spermaproductie. Van Ginsenoside Re is aangetoond dat het de verhoging van de capaciteit van menselijk sperma mogelijk maakt door de intracellulaire NO-productie te verbeteren (Bron).

Effect bij vrouwen

Een andere klinische placebo crossover studie die werd uitgevoerd in Korea toonde veelbelovende resultaten op het gebied van het verbeteren van de seksuele functie bij postmenopauzale vrouwen.

Voordelen

okokokokZeer goed effect op de potentie
okokokokZeer goed effect op het libido
okokokokokUitstekend effect op de zaadproductie
okokokokokUitstekend effect op het uithoudingsvermogen
okokokokokUitstekend effect op het uitstellen van een orgasme
okGeen effect bij penisvergroting
okokokokZeer goed effect bij vrouwen

Mogelijke bijwerkingen :

Panax ginseng is veilig te gebruiken bij orale toediening en voor een periode van maximaal drie maanden. De meest voorkomende bijverschijnselen van panax ginseng zijn slapeloosheid, moeite met inslapen, of een ondiepe slaap. Minder voorkomende bijwerkingen zijn pijn in de borst, een verhoogde hartslag, hoge of lage bloeddruk, een vermindering van de eetlust, hoofdpijn, diarree, duizeligheid, stemmingswisselingen, vaginale bloeding en menstruatiepijn.

Panax ginseng is NIET veilig voor kinderen en babies. Het wordt ook afgeraden bij zwangerschap. Eén van de bestanddelen in panax ginseng werd in onderzoek gelinkt aan mogelijk aangeboren afwijkingen.

Opletten bij de combinatie van panax ginseng met alcohol, furosemide, insuline, MAOI's en medicijnen die de lever behandelen.

Bij rechtstreekse toepassing op de huid kan een branderig of verdovende gevoel op de penis ontstaan.

naarboven

Effecten

Panx Ginseng

• verbetert de kwaliteit van sperma
• zorgt voor hardere erectie door stimulatie NO
• verhoogt het libido door de aanmaak van testosteron te verhogen
• verbetert de vruchtbaarheid
• behandelt mannelijke impotentie of een erectiestoornis
• stimuleert het immuunsysteem
• behandelt diabetes type 2
• werkt tegen premature ejaculatie (vroegtijdig klaarkomen)
• geeft een gevoel van welbehagen
• verlicht de symptomen van menopauze bij de vrouw
• verbetert fysieke prestaties
• verbetert cognitieve processen en het geheugen


Meer uitleg over de werking van Panax Ginseng :

Alternatieve benamingen voor Aziatische ginseng, Chinese ginseng, Japanse of rode ginseng, hebben allemaal betrekking op Panax ginseng. De term 'Panax' komt van het Griekse woord 'panacea', wat 'alles-genezend' betekent.

De Aziatische ginseng plant is merkwaardig genoeg niet verwant aan de Siberische of Amerikaanse ginseng plant. Toch bevatten ze gelijkaardige actieve moleculen waarvan de meeste nog niet geïdentificeerd zijn omdat grondig wetenschappelijk onderzoek achterwege blijft.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is panax ginseng heet terwijl Amerikaanse ginseng koud is, wat in deze terminologie betekent dat Panax ginseng de Yang-energie stimuleert en voedt, terwijl de Amerikaanse ginseng een kalmerend effect heeft en de Yin-energie voedt.

De reeds bekende actieve moleculen in ginseng worden ginsenosiden genoemd en behoren tot de familie van saponinen. Er zijn tot op heden heel veel ginsenosiden geïdentificeerd en ze zijn in alle soorten -Aziatische, Siberische en Amerikaanse- in verschillende proporties aanwezig.


Dosering :

De studies die totdusver werden verricht gaan uit van een dosis van 200 mg panax ginseng per dag tot 900 mg, drie maal per dag, voor de behandeling van een erectiestoornis. Ook werden studies verricht op de toepassing op de huid door middel van zogenaamde crèmes waarin panax ginseng is verwerkt. Daarbij wordt een uur voor geslachtsverkeer de gel aangebracht en vervolgens verwijderd voor aanvang van de seks.

naarboven


Bevatten Panax Ginseng:


Panax ginseng is een belangrijk bestanddeel in volgende producten. Klik op de afbeelding, tekst of het product voor meer informatie.

Middeltjes voor langere seks

» VigRX Oil
VigRX Oil is een fijne olie die je op de penis masseert en een seksuele opwinding doet ontstaan die het orgasme van de man uitstelt.
» VigRX Delay
VigRX Delay spray verdooft de penis en maakt de penis harder. Hierdoor kan je het moment van klaarkomen langer uitstellen. Het is een veilig natuurlijk middel tegen vroegtijdig klaarkomen met kersensmaak.

Onze selectie erectiepillen

» Viaman Plus
Viaman Plus is één van de krachtigste natuurlijke formules voor het bekomen van een harde langdurige erectie. Elke dosering bevat meer dan 1600 mg aan rijkelijk actieve extracten die de bloeddoorstroming verbeteren en zorgen voor een hogere libido en een verbetering van de potentie.
» Viaman Pleisters
Viaman Pleisters bevatten een krachtige dosering saw palmetto, muira puama, ginseng en andere ingrediënten. De stoffen worden rechtstreeks door de huid in de bloedbaan opgenomen. Het is de ideale manier om de erectie te verbeteren zonder pillen in te nemen.
» Sensamax
Sensamax is een natuurlijke erectiepil die gebaseerd is op maca, astragalus, groene theebladeren en panax ginseng.

Pillen voor een grotere penis

» VigRX Plus
VigRX Plus is een populaire 'male enhancement' pil, het heeft een krachtiger formule dan VigRX en bevat Bioperine®, een stof die helpt bij de opname van de aanwezige ingrediënten.
» Member XXL
Member XXL is een voedingssupplement om je penis te vergroten. Het bevat onder andere tribulus terrestris, Koreaanse ginseng, l-arginine en fenegrie extract in een krachtige dosering.
naarboven


Aanraders:


Onze beste keus:

Viaman Pleisters
viaman pleisters kopen

1 doosje € 46.95
2 doosjes € 84.50
bekijken over viaman pleisters
Goed alternatief:

VigRX Plus
vigrx plus kopen

1 maand € 65.95
2 maanden € 118.70
bekijken over vigrx plus
Derde keus:

VigRX Oil
vigrx oil kopen

bekijken over vigrx oil

1 tube € 35.56
2 tubes € 63.99
naarboven


Lees er meer over:

Artikels over Panax Ginseng:

 - Waarom werkt niet elke natuurlijke erectiepil bij elke man?
    De onderlinge verschillen tussen natuurlijke erectiepillen, en hoe te kiezen?

 - Hoe kan je meer sperma kan aanmaken?
    De natuurlijke stoffen die de aanmaak van meer sperma stimuleren

 - Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
    De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma

 - Waarom verbetert Ginseng de seksualiteit?
    De effecten van Ginseng op het libido, de erectie, en de aanmaak van meer sperma

 - Risico's van natuurlijke erectiepillen voor de gezondheid
    Bewustmaking van de psychoactieve effecten van Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed en Ginkgo biloba

 - Alternatief voor Viagra
    De gelijkaardige werking van Viagra en natuurlijke erectiepillen

 - Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
    Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?

 - Vragen over het gebruik van VigRX Plus
    Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus


naarboven


Ervaringen met Panax Ginseng

• Bericht #1:

ik ervaar enkel dat niet kan inslapen, lig wakker tot 4 uur in de morgen. Dit zelfs met enkel capsule van 500mg.

Man, 66 jaar
Geschreven door Anoniem op 26 juli 2015
• Bericht #2:

nou ik merk zeker wel dat het potentie verhogend werkt (bij mij) ook val ik toch wel wat moeilijker van in slaap.ach dan maar nog een ronde toch me vrouwtje is er blij mee dus;)een aanrader

Man, 39 jaar
Geschreven door Anoniem op 30 augustus 2017
• Bericht #3:

Ik krijg er soms hartkloppingen van, het werkt wel goed om mij in de dag wat extra energie te geven maar ik mag er niet teveel van nemen

Man, 42 jaar
Geschreven door Wowgamer667 op 3 november 2019

Mijn ervaring met Panax Ginseng:

naarboven