Wat is Maca?

Maca staat gekend als de Peruaanse ginseng en groeit in de hooglanden van het Andes gebergte. Het wordt door de lokale bevolking in de eerste plaats aangewend om zijn hoge voedingswaarde maar staat in de lokale geneeskunde ook gekend om zijn verlichting van seksuele en reproductieve aandoeningen, bloedarmoede, gewrichtspijn en het vermindert zelfs depressie.

In tegenstelling tot wat de bijnaam Peruviaanse ginseng doet vermoeden is maca niet verwant aan de ginseng plant en zouden haar biologische eigenschappen afwijken van de meer tonische kwaliteiten van de ginseng plant.

Studies naar effect op het libido, de potentie en de vruchtbaarheid

Laboratorium-onderzoek op dieren heeft aangetoond dat maca de voorplantingsactiviteit van mannelijke ratten verhoogt, het verhoogde de spermaproductie en de vruchtbaarheid van de dieren aanzienlijk. Er werden ook studies verricht op mensen, maar soms werden die met bepaalde doelstellingen opgestart waardoor ze niet als onbevooroordeeld kunnen worden beschouwd.

Eén bepaalde studie concludeerde een toename van seksueel verlangen bij gezonde mannen die tijdens een kuur van 12 weken 1,5 tot 3 gram maca per dag innamen. Deze studie werd evenwel niet uitgevoerdmet voldoende betrouwbare criteria om te kunnen spreken van wetenschappelijk klinisch onderzoek.

Een ander onderzoek claimt een toename van de beweeglijkheid van de zaadcellen in sperma van de de man, maar ook dit onderzoek werd uitgevoerd zonder placebo testgroep, en slechts bij een beperkt aantal mannen.

Een studie uit Amerika gaf een merkbaar verbetering van het libido bij mensen aan die antidepressiva namen. Het gaat hier om een dubbel blinde studie die werd uitgevoerd op een groep mensen die SSRI antidepressiva namen. De studie toonde het effect aan van maca op het door deze medicijnen verminderen van het libido (Bron.)

Een meer recent onderzoek toont de relatie aan van maca met de verbetering van het libido bij vrouwen die anti-depressiva namen. De studie werd uitgevoerd in 2014 en werd in 2015 gepubliceerd (Bron.)

Hormonale werking

Bepaalde onderzoekers vermoeden dat maca verbindingen bevat die qua activiteit vergelijkbaar is met testosteron. Er is er klinisch bewijs gevonden dat maca een invloed heeft op de hormoonspiegel van vrouwen. Verandering in testosteronniveau van baseline tot eindpunt correleerde niet significant met verbeteringen in seksueel functioneren in de placebogroep, maar correleerde wel significant in de Maca-groep (Bron.)

Maca heeft het een positieve, verlichtende werking op psychologische symptomen zoals angst, depressie en seksuele disfunctie bij vrouwen en bij mannen. Die kan zich bij mannen vertalen in een erectiestoornis. Het werkt ook als anti-oxidant en verbetert de glucosetolerantie aanzienlijk (Bron.)

Voordelen

okokokokokUitstekend effect op de potentie
okokokokokUitstekend effect op het libido
okokokokokUitstekend effect op de zaadproductie
okokokokZeer goed effect op het uithoudingsvermogen
okokokokZeer goed effect op het uitstellen van een orgasme
okokokGoed effect bij penisvergroting
okokokokokUitstekend effect bij vrouwen

Mogelijke bijwerkingen :

Maca wortel bevat meer dan 50µg jodium. De schildklier produceert schildklierhormonen onder invloed van jodium en tyrosine, en wanneer deze kunnen de bijwerkingen hiervan door maca erger worden. Als u momenteel in behandeling bent voor een schildklier-gerelateerde medische aandoening, dan kan u beter geen macawortel poeder gebruiken voor de behandeling van een kwaal.

Maca wortel bevat ook een hoge concentratie glucosinolaten. Ook dit kan bij de schildklier een reaktie veroorzaken waardoor ze opzwelt en de activiteit ervan vermindert. Het is daarom zeer belangrijk dat een medisch professional op de hoogte is van het gebruik van maca in gelijk welke vorm, wanneer er een probleem met de schildklier werd vastgesteld.

Sommige nevenwerkingen geassocieerd aan het mentaal vermogen kunnen mogelijkerwijs in verband worden gebracht met het gebruik van maca, het gaat hier om stemmingswisselingen, hoofdpijn en slapeloosheid.

Sommige mensen zijn allergisch aan de verwante familie waartoe maca behoort, Lepidium meyenii, wat kan leiden tot huiduitslag en vermoeidheid. Doordat maca de hormoonhuishouding beïnvloedt kan het zijn dat door een overschot aan hormoon acné ontstaat.

In recente wetenschappelijk klinisch onderzoek konden geen aantoonbare bijwerkingen bij het gebruik van maca worden aangetoond. (Bron.)

naarboven

Effecten

• natuurlijk afrodisiacum (lustopwekkend)
• verhoogt het libido
• versterkt de seksuele kracht
• gaat impotentie en erectiestoornis tegen
• vergroot het sperma volume
• verbetert de vruchtbaarheid
• vergroot het aantal en de beweeglijkheid van spermacellen
• vergroot het seksueel zelfvertrouwen
• vehoogt het energieniveau, de stamina en het uithoudingsvermogen
• verzacht de symptomen van de menopauze
• vermindert de ongemakken van menstruatie bij de vrouw
• versterkt het immuunsysteem


Meer uitleg over de werking van Maca :

Geschiedenis

Archeologische opgravingen bewijzen dat maca al van 1600 v.Chr. wordt geteeld. Zelfs vandaag de dag gebruiken Peruanen in de hooglanden gemiddeld tot wel 500g maca per dag. Het wordt ook in de traditionele geneeskunde gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Maca in poedervorm kan heel lang worden bewaard. Toen de Spanjaarden zich in het gebied begonnen te vestigen merkten ze dat de lokale bevolking knollen van de plant aan dieren gaf die moeite hadden om zich voort te planten. Door de opkomst van industriële landbouw in de jaren zestig en zeventig werd er in die periode minder aandacht besteed aan de teelt van maca. Pas in de jaren tachtig stimuleerde de overheid opnieuw de traditionele cultivatie van maca. Tegenwoordig is de maca teelt weer een bloeiende agriculturele sector door de grote vraag uit Noord-Amerika en Europa.

De maca plant

De maca plant groeit in het wild in Peru, Bolivië, Paraguay en Argentinië. Het wordt in de Puna regio, gelegen in de centrale hoogvlakte van Peru op een hoogte van 2400 meter tot 4400 meter gecultiveerd. Er zijn sporen van de cultivatie van dit kruid terug te vinden die dateren tot meer dan 1600 jaar vóor onze tijdrekening. In de Andes groeit op een zo grote hoogte weinig anders dat bestand is tegen de lage temperaturen en hoge windsnelheden op de droge, rotsachtige bodem.

Peruviaanse ginseng, maka, mace, maca-maca, maino, ayak chichira, ayuk willku, peperkruid zijn alternatieve benamingen voor Maca, hoewel er geen verband bestaat tussen de ginseng en maca, dat afkomstig is van de mosterd familie.

De wortel van de maca plant ziet eruit als een grote radijs, met een zoete smaak. De vier voornaamste soorten maca hebben een aparte kleur, zwart, paars, rood en crème-kleurig, maar bezitten allen dezelfde eigenschappen.

Biologische samenstelling

Maca bevat glucosinaten, sterk geurende bestanddelen die ook verantwoordelijk zijn voor de geur in mosterd. Het bevat ook isothiocyanaten waarvan met een werking als vraatwerend middel, nematocide, anti-bacteriële of anti-microbiële stof. Maca reguleert de aanmaak van hormonen bij een individu dankzij de voedzame bestanddelen die het endocryne systeem aansterken. Maca werkt tegen vermoeidheid, als lustopwekker, het stimuleert de immuniteit, het pept op en is steroidaal.

De voedingswaarde van maca is zo hoog door de aanwezigheid van aminozuren, complexe carbohydraten, glucosiden , alkaloïden, tannine en vitamine B1, B12, C en E. Het bevat ook -afhankelijk van de variëteit- ongeveer 14 tot 16% proteïnen. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid calcium en ijzer (15.4mg per 100 g) en is voor de bevolking van de Andes dan ook een belangrijk onderdeel van hun voeding.

Patent

In 2002 werd zelfs een patent op maca aangevraagd door een Amerikaanse bedrijf, wat op veel weerstand botste bij lokale telers. Het octrooi is sinds 2005 in handen van een Franse onderneming die beweert gratis exploitatievergunningen te hebben verleend aan de Peruaanse industrie en samen met hen de prijs van maca kunstmatig heeft verhoogd. Toch blijft er tot op vandaag nog veel discussie bestaan omtrent dit patentrecht.


Dosering :

De dosering die in studies tot succesvolle resultaten leidde is 50 mg tot 3g variërend van één tot drie maal per dag.

naarboven


Bevatten Maca:


Maca is een belangrijk bestanddeel in volgende producten. Klik op de afbeelding, tekst of het product voor meer informatie.

Onze selectie erectiepillen

» Libido Power
Libido Power is een populaire natuurlijke erectiepil uit Nederland. Het verbetert het libido bij mannen en vrouwen.
» Erectakraft
Erectakraft is een natuurlijke libido- en erectie stimulerende pil met een samenstelling waarin oa. l-arginine voorkomt.
» Erect-Recover
Erect-Recover is een kuur die de mogelijkheid om tot erectie te komen op de lange termijn bevordert. Het bevat een natuurlijke samenstelling en wordt gemaakt in Nederland.
» E-pil
E-pil is een potentieverhogend middel uit Nederland waarvan je elke dag twee tabletten inneemt voor een verbetering van de erectie.
» Viaman
Viaman capsules zorgen voor keiharde erecties en verhoogde sensuele gevoelens bij mannen. De samenstelling is voornamelijk gebaseerd op l-arginine en een grote concentratie aan fenergiek, zink en maca. Deze kuur dient bij voorkeur drie maanden te worden genomen.
» Viaman Plus
Viaman Plus is één van de krachtigste natuurlijke formules voor het bekomen van een harde langdurige erectie. Elke dosering bevat meer dan 1600 mg aan rijkelijk actieve extracten die de bloeddoorstroming verbeteren en zorgen voor een hogere libido en een verbetering van de potentie.
» VitaErect
VitaErect is een kuur voor oudere mannen die op een natuurlijke wijze een hardere erectie willen.
» Sensamax
Sensamax is een natuurlijke erectiepil die gebaseerd is op maca, astragalus, groene theebladeren en panax ginseng.
» Golden Erect
Golden Erect is een krachtige natuurlijke erectiepil op basis van muira puama, maca, zink en radix ginseng. 1 pakje bevat 6 capsules en is goed voor 6x gebruik.

Pillen voor een grotere penis

» VigRX Plus
VigRX Plus is een populaire 'male enhancement' pil, het heeft een krachtiger formule dan VigRX en bevat Bioperine®, een stof die helpt bij de opname van de aanwezige ingrediënten.
» Libido7
Libido7 is de bestverkochte penisvergrotingspil en is van puur Nederlandse makelij. Deze kuur stimuleert de groei van de penis en verhoogt ook de potentie en het libido.

Meer sperma volume pillen

» Semenax
Semenax is wereldwijd de bekendste volumepil van Leading Edge Herbals die al miljoenen mannen heeft geholpen. Het kan de aanmaak van sperma tot vijfmaal toe verhogen.
» Meersperma
Meersperma volumepillen zijn goedkopere spermavolumepillen die afkomstig zijn van een betrouwbare Nederlandse producent.
naarboven


Aanraders:


Onze beste keus:

Libido7
libido7 kopen

1 maand € 49.95
2 maanden € 94.99
bekijken over libido7
Goed alternatief:

Viaman
viaman kopen

1 pot € 27.95
2 potten € 50.30
bekijken over viaman
Derde keus:

Erect-Recover
erect-recover kopen

1 pot € 37.50
2 potten € 60.00
bekijken over erect-recover

naarboven


Lees er meer over:

Artikels over Maca:

 - Het verschil tussen pillen voor penisvergroting en erectiepillen
    Het subtiele verschil tussen nep-Viagra en (nep-)penisvergrotingspillen

 - Risico's van natuurlijke erectiepillen voor de gezondheid
    Bewustmaking van de psychoactieve effecten van Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed en Ginkgo biloba

 - Alternatief voor Viagra
    De gelijkaardige werking van Viagra en natuurlijke erectiepillen

 - Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
    Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?

 - Vragen over het gebruik van VigRX Plus
    Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus


naarboven


Ervaringen met Maca

• Bericht #1:

ik ben er heel tevreden over - mijn vermoeidheid is volledig weg enkel heb ik last van huiduitslag

Man, 62 jaar
Geschreven door ZORCKAnero123 op 30 april 2012
• Bericht #2:

ik vind maca echt een topproduct

Man, 29 jaar
Geschreven door Anoniem op 16 juni 2012
• Bericht #3:

ik gebruik maca nu drie weken en mijn penis blijft hard als ik bijvoorbeeld ga plassen of als ik denk aan seks gaat hij al hard worden

Man, 29 jaar
Geschreven door Anoniem op 18 juni 2012
• Bericht #4:

Mijn penis is gegroeid door Maca. Superproduct!!

Man, 28 jaar
Geschreven door Anoniem op 14 mei 2013
• Bericht #5:

niet te veel van nemen want daar krijg ik dan weer direct diarree van

Man, 31 jaar
Geschreven door Anoniem op 20 november 2013
• Bericht #6:

Ik gebruik het nu bijna 2 week. Wel al heel snel, na 2 dagen, gemerkt dat ik smiddags voor het eten niet meer in slaap viel op de stoel. En dat ik gewoon de avond kan door komen zonder te knikkebollen. Ook kan ik met wandelen door gaan als een cyborg zonder te stoppen. Helaas niets gemerkt van een penis groei zoals boven vermeld staat in een bericht. Maar misschien komt dat pas na verloopt van enkele maanden gebruiken...?? Ik ben in ieder geval wel blij met maca. Ik voel me een stuk fitter en gezonder. En ook minder neerslachtig als ik in een periode kom waar het even wat tegenzit. Wel heb ik gemerkt dat mijn libido genormaliseerd is. Van over-geil, naar normaal geil.

Man, 35 jaar
Geschreven door Anoniem op 24 februari 2014
• Bericht #7:

Je merkt wel dat je piemel in de broek zit.maar. ook rug pijn. Dit is na twee weken stop over.

Man, 63 jaar
Geschreven door henderikus op 24 oktober 2014
• Bericht #8:

ik sliep er veel beter door, groot nadeel: mijn borsten waren verschrikkelijk gespannen, niet te doen, wel aantrekkelijk voor mannen, maar ondraaglijk voor mezelf, alsof ze op springen stonden. Dus gestopt ermee, ondanks dat ik er beter door sliep

Vrouw, 53 jaar
Geschreven door nina op 19 oktober 2015
• Bericht #9:

Gebruik het nu een maand dosering 9000mg per dag. Keiharde erecties en veel sperma. Beter slapen goed produkt

Man, 57 jaar
Geschreven door Macaman op 6 september 2016
• Bericht #10:

Ik krijg er een keiharde dikke paardenlul van ik ben de hele dag zo geil als boter.

Man, 32 jaar
Geschreven door toyboy op 31 augustus 2017
• Bericht #11:

ik wil proberen of het goed is

Man, 65 jaar
Geschreven door Anoniem op 12 februari 2019
• Bericht #12:

Iemand Viaman geprobeerd? Zit boordevol Maca

Man, 33 jaar
Geschreven door Schuilpeter op 12 oktober 2019

Mijn ervaring met Maca:

naarboven


Vind je dit een leuke website? Deel deze pagina dan met je vrienden!