Risico's van natuurlijke erectiepillen voor de gezondheid

Bewustmaking van de psychoactieve effecten van Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed en Ginkgo bilobaCategorie: Onze selectie erectiepillen, Pillen voor een grotere penis, Meer sperma volume pillenMeta-onderzoek

Het gebruik van voedingssupplementen die men zonder voorschrift online kan kopen, en kruidensupplementen om de seksuele functies te verbeteren neemt drastisch toe. Dit fenomeen, gecombineerd met de beschikbaarheid van deze producten via internet, vormt een uitdaging vanuit klinisch en volksgezondheidsperspectief.

Om die reden werd in 2014 een grootschalig onderzoek gedaan naar de gevaren die het kopen deze natuurlijke erectiepillen met zich mee kan brengen. We bespreken hier de inhoud en resultaten van dit onderzoek. We focusen ons hiervoor op de voor onze website meest relevante informatie. Het is duidelijk dat deze pillen wel degelijk een invloed hebben op de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen.

Het gebruik van voedings- en kruidensupplementen als erectiepil, of om seksuele opwinding, verlangen en libido te verhogen, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze producten worden op internet geadverteerd als "natuurlijke" en "veiligere" alternatieven voor farmaceutische geneesmiddelen, zoals de gouden standaard voor de behandeling van erectiestoornissen en de fosfodiesterase type 5 (PDE5) -remmers (bijv. Sildenafil (Viagra), tadalafil(Cialis) en vardenafil(Levitra)).

Natuurlijke erectiepillen bevatten echter vaak ook krachtige actieve bestanddelen, die niet worden vermeld op de verpakking (Bron). De effecten van de bovengenoemde producten blijven dus onbekend totdat rapporten over schade het probleem blootleggen en nauwkeurige klinische evaluatie plaatsvindt.

Er komen ook vaak namaak erectiepillen op de markt. Volgens een studie die uitgevoerd werd in Nederland bevatten deze pillen ook ongeregistreerde ingrediënten in de samenstelling."Hieruit blijkt dat illegale erectiemiddelen vaak experimentele geneesmiddelen bevatten. Toch lijken de acute gezondheidsrisico's van illegale erectiemiddelen tot nu toe betrekkelijk klein. Er wordt minder gezondheidsschade geregistreerd dan op basis van het gebruik wordt verwacht. De risico's op lange termijn zijn onbekend." (Bron.)

Aangezien kruidensupplementen plantaardige producten zijn, worden ze over het algemeen als ongevaarlijk gezien en daarom als natuurlijk en dus 'veilig' op de markt gebracht. Er zijn echter verschillende gevallen van bijwerkingen van kruiden en kruidenproducten gerapporteerd [8, 9], zoals on- en off-target effecten van biologisch actieve ingrediënten, bijwerkingen veroorzaakt door contaminanten en interacties tussen kruiden en geneesmiddelen. Het is moeilijk om de werkelijke frequentie van bijwerkingen van kruiden en kruidenproducten te bepalen, omdat de controle veel minder uitgebreid is dan die op farmaceutische geneesmiddelen. Naar schatting wordt minder dan 1% van de bijwerkingen of bijwerkingen van kruidenproducten geregistreerd met de huidige opvolgingssystemen.

Sommige van de bijwerkingen en nevenwerkingen als gevolg van inname van kruiden en kruidenproducten zijn gerelateerd aan hun werking op het centrale zenuwstelsel. Ze veroorzaken symptomen zoals stemmingswisselingen, angst, manie, depressie, hallucinaties en verslavend gedrag. Een voorbeeld van een dergelijk kruidenproduct is ephedra (efedrine), dat in 2004 in de VS en later ook in Europa werd verboden.

Psychologische profielen voor de veiligheid van producten voor seksuele verbetering zoals natuurlijke erectiepillen zijn echter niet gedetermineerd. Deze beoordeling was daarom gericht op het identificeren van deze natuurlijke pillen die op internet worden geadverteerd en verkocht als seksuele verbeteringsproducten. Daarbij werd informatie verzameld over hun kenmerken (d.w.z. merknamen, kosten, ingrediënten, beschikbaarheid, aangegeven voordelen en nadelen).

Vervolgens richtte het onderzoek zich op vier stoffen die veel voorkomen in deze producten: yohimbine, maca, horny goat weed en Ginkgo biloba, omdat deze naar verluidt psychologische bijwerkingen kunnen veroorzaken. Het meta-onderzoek heeft ook, minder gedetailleerd, andere componenten van producten voor de verbetering van seksuele prestaties beschreven die zowel somatische als psychologische bijwerkingen kunnen hebben.

Methoden

Een uitgebreide meertalige beoordeling van websites, gezondheidsforums en andere online bronnen werd uitgevoerd tussen februari en juli 2013 met verkennende kwalitatieve zoekopdrachten. Er werden 203 websites onderzocht.

Extra zoekopdrachten werden uitgevoerd met behulp van het Global Public Health Intelligence Network (GPHIN). Nadat de actieve vormen van de producten waren geïdentificeerd, werd een uitgebreid literatuuronderzoek uitgevoerd met behulp van PsycInfo en PubMed.

Een meertalige kwalitatieve beoordeling van een reeks websites, drugsfora en andere online bronnen (dwz e-commerce, e-nieuwsgroepen, chatrooms, video's, e-nieuwsbrieven en bulletinboards) werd uitgevoerd tussen februari 2012 en mei 2013 Verkennend kwalitatief zoeken van 203 websites in het Engels en Italiaans vond plaats met behulp van merknamen via de Google-zoekmachine. Hiervan werden 106 als relevant voor het onderzoek beschouwd en als zodanig regelmatig gecontroleerd, d.w.z. dagelijks (n = 21), wekelijks (n = 32) of maandelijks (n = 53), afhankelijk van hun relevantie. De resterende 97 websites werden geacht geen interesse te hebben voor het huidige onderzoek en werden dus niet langer gemonitord. Verdere specifieke zoekopdrachten in de database van het Global Public Health Intelligence Network (GPHIN) vonden ook plaats. Dit is een veilig, op internet gebaseerd systeem voor vroegtijdige waarschuwing dat voorlopige rapporten van belang voor de volksgezondheid verzamelt door wereldwijde mediabronnen te controleren in de buurt van “realtime”, 24 uur per dag, 7 dagen per week. GPHIN wordt beheerd door de Public Health Agency van Canada en controleert nieuwsbronnen en websites over de hele wereld in 9 talen (bijv. Engels, Frans, Farsi, Portugees, Arabisch, Russisch, Spaans en Chinees).

Hoewel een reeks algoritmen werden gebruikt en aangepast om relevante informatie vast te leggen, werd de analyse van relevante gegevens sinds 2003 ook handmatig uitgevoerd door een multidisciplinair en meertalig team van analisten. Nadat de actieve bestanddelen van deze producten eenmaal waren geïdentificeerd, werd ten slotte een uitgebreid literatuuronderzoek uitgevoerd met behulp van PsycInfo en Pubmed-databases.

Resultaten

De meest populaire seksuele verbeteringsproducten op internet werden geïdentificeerd. Hun actieve ingrediënten waren onderandere yohimbine, maca, horny goat weed en Ginkgo biloba. Er werd in het bijzonder gekeken naar het optreden van bijwerkingen en de inductie van psychologische symptomen, zoals stemmingswisselingen, angst en hallucinaties, evenals verslavend gedrag bij deze vier stoffen.

Tijdens de beoordelingsfase van de website, waar 136 websites gedurende 6 maanden werden gecontroleerd, identificeerde de studie 15 producten voor seksuele verbetering die op internet worden geadverteerd en verkocht.

Bij deze onderzochte erectiepillen behoorden ook de Extenze en Pro Solution pillen die op deze website worden aangeboden.

Yohimbe, ginseng, Ginkgo biloba, maca, horny goat weed en L-arginine zijn de meest voorkomende ingrediënten in de 15 onderzochte producten. Van alle stoffen die in deze producten zijn geïdentificeerd, werden voor slechts vier psychologische gezondheidsrisico's gevonden: yohimbine, maca, horny goat weed, en Ginkgo biloba. Biologische, farmacologische en veiligheidsprofielen van deze vier stoffen worden hieronder weergegeven.

1) Maca

Maca (Lepidium meyenii) is een Peruaanse plant, die behoort tot de familie Brassicaceae. Het groeit in het centrale Andesgebergte op meer dan 4000 m hoogte. Het bestaat uit een vlak bovengronds gedeelte en ondergrondse hypocotyl en wortels. Hypocotyl kleur maakt het onderscheid tussen drie verschillende variëteiten: witte, gele en zwarte maca.

Natuurlijk gedroogde hypocotylen worden al eeuwenlang gebruikt door inheemse Andes-populaties als afrodisiacum, stimulator en versterkers van vruchtbaarheid en seksuele functie (Bron). Met de komst van internet is Maca een veelgebruikt ingrediënt geworden van producten zoals natuurlijke erectiepillen of voor seksuele verbetering die intussen wereldwijd beschikbaar zijn.

Actieve ingrediënten en werkingsmechanisme van Maca

Maca-extracten bevatten benzylglucosinolaten en polyfenolen, (1R, 3S) -1-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-β-carboline-3-carbonzuur (MTCA) en p-methoxybenzylisothiocyanaat en veel andere bestanddelen. Het werkingsmechanisme van maca op het veranderen van seksueel gedrag is onbekend.

Er is geen informatie gevonden over de farmacokinetische eigenschappen van Maca.

Werkzaamheid van Maca

Er werden diverse klinische studies gedaan naar de invloed van maca op seksueel gedrag.

Zheng et al. vermelden een verhoogd seksueel gedrag bij mannelijke ratten en muizen en betere erectie bij ratten waarvan de testes werden verwijderd, na orale toediening van lipide-extracten van macawortels. Cicero et al. aangetoond dat zowel seksuele activiteit als locomotorische activiteit was toegenomen bij ratten die oraal werden behandeld met verpulverd maca-wortel.

In een verdere studie heeft dezelfde groep aangetoond dat extract van maca meer effect had op het seksuele gedrag van ratten dan de methanolische en chloroformische extracten. Ander onderzoek onder leiding van Lentz et al. mat ejaculatie- en bevestigingsgedrag en post-ejaculatie-intervallen bij ratten die gedurende 30 dagen oraal met maca werden behandeld. Ze ontdekten dat Maca een klein effect had op het seksueel gedrag en de bewegingsactiviteit, maar geen effect op angst.

De studies met Maca bij mensen zijn in 2010 beoordeeld. Vier gerandomiseerde klinische studies voldeden aan de inclusiecriteria van de auteurs: twee studies suggereerden een significant positief effect van maca op een erectiestoornis bij mannen of seksueel verlangen bij gezonde postmenopauzale vrouwen of gezonde volwassen mannen.

Een verdere studie beoordeelde de effecten van maca bij patiënten met erectiestoornissen met behulp van de International Index of Erectile Function Questionnaire en toonde significante effecten.

Een onderzoek door Lee et al. heeft literatuur onderzocht om de mogelijke effecten van maca op de symptomen van de menopauze te bepalen en de ontoereikendheid van de huidige gegevens bevestigd om de werkzaamheid en gezondheidsrisico's duidelijk te vermelden. Een overzicht van systematische beoordelingen van verschillende complementaire geneesmiddelen voor seksuele disfunctie bij oudere patiënten heeft aangetoond dat het bewijs voor maca onvoldoende was.

Gezondheidsrisico's van Maca

Onderzoekers Piacente et al. hebben in 2002 het bestaan ​​aangetoond van 1R, 3S-1-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-β-carboline-3-carbonzuur (MTCA) in de extracten van maca. Er is gesuggereerd dat MTCA een remmer is van het monoamine-oxidase (MAO) -enzym en een comutagene of een remmer is van mutagene verbindingen. Vanwege deze mogelijke mutagene eigenschappen van MTCA waarschuwde het Franse Agentschap voor Sanitaire Veiligheid consumenten van maca-wortelpoeder over mogelijke gezondheidsrisico's bij inname. Deze bevindingen zijn door anderen betwist op basis van de veronderstelling dat MTCA gedeactiveerd wordt tijdens het kookproces van de macawortels.

Er is ook gesuggereerd dat MTCA-achtige verbindingen geassocieerd zijn met hunkering, wat gebruikelijk is bij verslavingen. Bijwerkingen, hoewel subjectief, werden gemeld door mensen op forums: veranderde menstruatiecycli, humeurigheid, krampen, gastritis en slapeloosheid.

2) Epimedium Sagittatum (horny goat weed)

Epimedium is een geslacht van planten van de Berberidaceae-familie, en telt meer dan 50 soorten. Een van de meest gebruikte in seksuele verbeteringsproducten zijn Epimedium grandiflorum en Epimedium sagittatum. Epimedium grandiflorum is algemeen bekend als 'Horny goat weed' naar de legendarische ontdekking van zijn afrodisiacum eigenschappen die wordt toegeschreven aan een Chinese geitenhoeder die een verhoogde seksuele activiteit in zijn kudde opmerkte nadat ze de bladeren van de plant aten. De stof wordt online verkocht met verschillende namen zoals ViaXtreme, dat ook sildenafil bleek te bevatten.

Actieve ingrediënten en werkingsmechanisme

Aangenomen wordt dat het actieve ingrediënt in epimedium icariin is, een flavonolglycoside. Studies suggereren dat Icariin en zijn derivaten de NO-synthese in de penis penis verhogen (Bron). Het kan ook het PDE5 enzym in de gladde spier van de cavernosale remmen. Dat is net zoals de stoffen in Viagra, Cialis en Levitra werken.

Epimedium heeft een positief neurotroof effect op de nitrergische zenuwen, het kan de proliferatie van de gladde spieren verbeteren, de vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten verminderen en endogene androgenen nabootsen. Er is ook gesuggereerd dat Icariin ontstekingsremmende, antiosteoporotische en neuroprotectieve eigenschappen heeft.

Farmacokinetiek

Van Icariin is aangetoond dat het een lage orale biologische beschikbaarheid, slechte absorptie en korte plasma halfwaardetijd heeft. Vanwege deze ongunstige farmacokinetische profielen worden liposoom ingekapselde formuleringen van icariin ontwikkeld.

Werkzaamheid van Epimedium

Hoewel is aangetoond dat icariin werkzaam is bij de behandeling van erectiestoornissen bij oudere, diabetische en gecastreerde dieren, is het niet getest in een gerandomiseerde klinische studie bij mensen.

Gezondheidsrisico's van Epimedium

Er is geen onderzoek naar toxiciteit op lange termijn uitgevoerd met epimedium (of icariin) bij welke diersoort dan ook. Partin en Pushkin hebben een geval gepresenteerd van een 66-jarige man met een voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten die, na twee weken consumptie van kruiden seksuele versterkers met epimedium, werd opgenomen in het ziekenhuis met een nieuw optredende tachyaritmie en hypomane symptomen (seksueel en verbaal ongepast gedrag, prikkelbare stemming en hyperverbale spraak). Deze patiënt moest een elektrische cardioversie ondergaan en behandeld worden met een therapie op basis van olanzapine en lorazepam.

Onderzoek van Metz et al. meldde een geval van een pijnlijke vasculitische uitslag bij een 77-jarige man, die vier dagen eerder was begonnen met een behandeling met Ginkgo biloba en epimedium. De man verbeterde na drie dagen als intramurale patiënt, met de suspensie van het kruidensupplement.

Psychologische gezondheidsrisico's van Epimedium

Zoals hierboven vermeld, is één geval gemeld met hypomanische symptomen in combinatie met tachyaritmie. Tijdens de online monitoring van discussiefora werden verschillende gevallen van agressief gedrag en prikkelbaarheid opgemerkt.

3) Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een boom behorend tot de Ginkgoaceae-familie. Ginkgo wordt voornamelijk in China gekweekt en de bomen zijn hoog, meestal 20-35 m, met waaiervormige bladeren. De extracten verkregen uit Ginkgo-bladeren bevatten flavonoïde glycosiden (bijvoorbeeld myricetin en quercetine) en terpenoïden (bijvoorbeeld ginkgolides en bilobalides) en worden al eeuwen in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt, met name voor geheugenverbetering en verbetering van de bloedstroom.

Actieve ingrediënten en werkingsmechanisme

Het meest gebruikte Ginkgo biloba-extract is EGb761, dat flavonoïde glycosiden bevat. Het is voornamelijk samengesteld uit kaempferol, quercetine glucorhamnoside-esters en terpenen van ginkgolides en bilobaliden. Er is gesuggereerd dat deze ingrediënten het MAO-enzym en de opname van bepaalde neurotransmitters zoals noradrenaline en serotonine in het centrale zenuwstelsel kunnen remmen (Bron).

Een recente meta-analyse van 28 klinische onderzoeken met Ginkgo heeft geen significant effect op de cognitieve functie gevonden. Ginkgo-extracten zijn voorgesteld om de seksuele functie te verbeteren door de bloedtoevoer naar de hersenen en de geslachtsorganen te verbeteren. Er is ook gesuggereerd dat deze extracten een positief effect kunnen hebben op de seksuele functie (Bron).

Farmacokinetiek

Ginkgo-extracten zijn een mengsel van stoffen met een breed scala aan fysische en chemische eigenschappen en activiteiten. Een recent overzicht van de farmacokinetische eigenschappen van deze stoffen concludeerde dat de beschikbare farmacokinetische gegevens zeldzaam zijn en dat meer studies moeten worden uitgevoerd. Het is algemeen aanvaard dat Ginkgo-extract na orale toediening goed wordt geabsorbeerd bij mensen, ratten en konijnen.

Werkzaamheid van Ginkgo biloba

Ginkgo-extracten zijn getest als een behandeling voor door antidepressiva geïnduceerde seksuele disfunctie, wat een veel voorkomende bijwerking is bij therapie met depressieve stoornissen, vooral bij het gebruik van selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's). Ondanks het aanvankelijke positieve effect op seksuele functie op basis van verschillende casusrapporten, hebben twee gerandomiseerde placebogecontroleerde onderzoeken geen significant voordeel gevonden op seksuele functie met Ginkgo-extracten. Hoewel Ginkgo-extracten zijn voorgesteld voor de behandeling van vrouwelijke seksuele opwindingsstoornissen is geen placebo-gecontroleerd gerandomiseerd onderzoek gemeld.

Gezondheidsrisico's van Ginkgo biloba

Een recent langlopend onderzoek door het National Toxicology Program heeft aangetoond dat orale toediening van Ginkgo-extract kanker van schildklier en lever, atrofie van het reukepitheel, nefropathie en mononucleaire celleukemie bij ratten en muizen veroorzaakte (Bron).

Een van de belangrijkste ingrediënten, quercetine, is een bekend mutageen. In beoordelingen van de werkzaamheid en veiligheid van Ginkgo-extracten bij menselijke proefpersonen werden in klinische onderzoeken geen ernstige bijwerkingen gemeld en waren de bijwerkingen vergelijkbaar met die in de placebogroepen.

Er wordt gesuggereerd dat Ginkgo-extract de bloedplaatjesaggregatie beïnvloedt, wat niet alleen nuttig kan zijn bij het voorkomen van pathologische gebeurtenissen als trombose, maar ook spontane bloedingen kan veroorzaken bij gezonde personen of patiënten die worden behandeld met anticoagulantia zoals warfarine en aspirine. Er zijn gevallen gemeld van subduraal hematoom of hersenbloeding met hoofdpijn, verwardheid, wazig zien, misselijkheid en braken na toediening van Ginkgo.

Sommige Ginkgo-extracten kunnen 4'-O-methylpyridoxine bevatten, een neurotoxine ook bekend als 'ginkgotoxine'. Ginkgotoxinevergiftiging wordt gekenmerkt door epileptische convulsies, braken, bewusteloosheid en prikkelbaarheid, die fataal kan zijn als ze niet snel worden behandeld.

Psychologische gezondheidsrisico van Ginkgo

Ginkgo kan interageren met andere medicijnen, met name die op het centrale zenuwstelsel. Het kan de effecten en neveneffecten van alprazolam, citalopram en diazepam verminderen (clozapine, methadon, olanzapine en fluvoxamine) en bijwerkingen van dergelijke geneesmiddelen; het kan ook hypomanische symptomen veroorzaken wanneer het samen met sint-janskruid, fluoxetine en melatonine wordt ingenomen. Angst was het meest voorkomende psychologische effect dat door Ginkgo-gebruikers werd gemeld op discussiefora op internet.

Conclusies

De beschikbaarheid van producten voor seksuele verbetering die potentieel schadelijke stoffen bevatten, is een belangrijk probleem voor de volksgezondheid. Het mogelijke effect op de gezondheid van de bevolking, met name bij personen met psychiatrische stoornissen, meestal met een risico op seksuele disfunctie, kan aanzienlijk zijn. Deze nieuwe trend moet uitgebreid worden opgevolgd.

Bron: Sexual Enhancement Products for Sale Online: Raising Awareness of the Psychoactive Effects of Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed, and Ginkgo biloba: Link.Dit artikel werd gepubliceerd op 17 oktober 2019 - (c) meerpenis.com
Laatste revisie op 21 oktober 2019

Aanverwante producten:

naarboven


Reacties:

• Nog geen reakties geplaatst:

Wees de eerste! Reageer en help andere bezoekers door je mening te delen.

 


Reageer op dit artikel

naarboven


Lees meer over dit onderwerp :


-  Het verschil tussen pillen voor penisvergroting en erectiepillen
    Het subtiele verschil tussen nep-Viagra en (nep-)penisvergrotingspillen

-  Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
    De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma

-  Waarom verbetert Ginseng de seksualiteit?
    De effecten van Ginseng op het libido, de erectie, en de aanmaak van meer sperma

-  Risico's van natuurlijke erectiepillen voor de gezondheid
    Bewustmaking van de psychoactieve effecten van Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed en Ginkgo biloba

-  Ik ben het zat!
    Erectie-expert Chris Coster over Viagra: werkt niet!

-  Penis vergroten, weggegooid geld?
    Hoe vergroot je de penislengte, en hoe lang blijft het effect duren?

-  Alternatief voor Viagra
    De gelijkaardige werking van Viagra en natuurlijke erectiepillen

-  Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
    Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?

-  Vragen over het gebruik van VigRX Plus
    Tips & vragen over het optimale gebruik van VigRX Plus

-  Het verschil tussen Viagra, Libido Forte en Libido Power
    Het verschil tussen Viagra en natuurlijke erectiepillen zoals 'Libido Power' en 'Libido Forte'

-  Forum voor mannen om te praten over penisvergroting
    Een aantal interessante fora voor mannen

-  Volumepillen verbeteren de smaak en condensideit van sperma
    Volumepillen maken je sperma beter én zorgen voor meer spermavolume

-  De Andropenis Gold gaf al aan duizenden mannen een grotere penis
    Wat de Andropenis Gold resultaten teweegbrengen

-  Helpt l-arginine tegen haaruitval?
    Over l-arginine, de aanmaak van NO, en haaruitval

-  Kassa! (VARA) TV over erectiemiddelen op kruidenbasis
    Het verhaal achter niet-farmaceutische Viagra

-  Het verschil tussen Libido power, Libido Forte en Viaforte Libido?
    De drie belangrijkste libido & erectiepillen in Nederland

-  Het verschil tussen Libido power en VigRX Plus?
    Erectiepillen versus penisvergrotingspillen

-  Is mijn geld veilig als ik een online aankoop doe?
    De voordelen van online bestellen via meerpenis.nl

-  Niet-chirurgische methoden van penisverlengen, feit of fictie?
    Veelbelovende resultaten gepubliceerd in vakbladen

naarboven


Vind je dit een goed artikel? Deel het dan met je vrienden!