Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?

Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?



Categorie: Meer sperma volume pillen



Er zijn een aantal vragen die steeds opduiken, zeker bij een jonger publiek. Vragen over hoe groot is je penis, of, hoeveel , hoe vaak, en hoever kan je sperma ejaculeren? Op veel van die vragen is een simpel en algemeen antwoord : het hangt af van het individu. Bij de één is het wat meer en wat langer, bij de ander wat minder ver en wat minder vaak.

Toch zijn er gelukkig ook wetenschappers die zich richten op studies omtrent dit onderwerp.

Die studies tonen ons duidelijk de verschillen tussen de mannen onderling en die van de individuele verschillen bij elke man.

Hoe ver spuit een man gemiddeld zijn zaad?

De ejaculatie van een man heeft een gemiddeld 'bereik' van 30 cm tot 60 cm.

Veel verder dan een halve meter ver kan je je sperma dus niet kwijt. Alle caféverhalen ten spijt, je kan dus geen 'tien meter ver spuiten', alhoewel sommige mannen dat misschien wel eens zullen beweren.

Wat is de gemiddelde hoeveelheid sperma bij de man?

De hoeveelheid sperma hangt bij volwassen mannen sterk af van de tijd sinds het vorige orgasme. Het volume aan sperma dat een man aanmaakt ligt tussen de 0,1 ml en 10 ml. Ter vergelijking, een theelepel heeft een inhoud van 5 ml en een soeplepel bevat 15 ml.

De tijd van het voorspel heeft een invloed op de zaadproductie, omdat de zaadballen langer de tijd krijgen om sperma aan te maken. Een langer voorspel garandeert dus een hoger spermavolume. Een aanhoudend abnormaal laag gehalte aan spermavolume (minder dan 0,1 ml) heet 'hypospermia'.

Het is overigens nog altijd onduidelijk in hoeverre het voordeel opbrengt om vaker te ejaculeren, met het oogmerk om het risico op prostaatkanker te verminderen.

Hoeveel contracties zijn er tijdens het klaarkomen?

Een studie toonde aan dat tijdens het moment van klaarkomen, een man gemiddeld zeven keer à tien keer een samentrekking krijgt van de penis. Dat gaat met intervallen van ongeveer een halve seconde tot wat langer bij de latere contracties.

De meeste mannen komen op een regelmatig ritme klaar en hebben na de ejaculatie vaak een tijdje later nog een minder voorspelbare ejaculatie van wat zaadvocht. Dat kan je bekijken als de penis die zichzelf opnieuw 'schoonmaakt'.

Hoe lang duurt het na een orgasme voor een man 'opnieuw kan'?

De refractaire periode, of de tijd die een man nodig heeft om te recupereren na een orgasme en opnieuw seks kan hebben, hangt sterk af van de leeftijd. Dit kan enkele minuten duren bij jongere mannen, tot zelfs enkele uren bij senioren. Tijdens de refractaire periode voelt een man zich relaxed en ontspannen, maar intussen zal hij minder snel opgewonden geraken, en zal seksuele stimulatie minder uitwerking hebben.

Er kunnen ook sterke individuele verschillen zijn tussen de gemiddelde tijd die een man nodig heeft om opnieuw seksueel opgewonden te geraken. De éne man spuit de éne keer meer dan de andere, of heeft meer en sterkere contracties, terwijl de andere keer diezelfde man een even groot spermavolume kan ejaculeren als de andere. Die verschillen zijn dan afhankelijk van psychologische factoren, zoals bijvoorbeeld de stemming van de man en die van de partner.

De meeste mannen zullen snel terug opgewonden raken na een refractaire periode van ongeveer 15 minuten. Sommige mannen zullen in die tussentijd sneller bijgekomen zijn en verdergaan met het seksuele spel vooraleer opgewonden te raken en klaar te zijn voor een orgasme. Andere mannen zullen in die korte periode na een orgasme niet geïnteresseerd zijn in seksuele prikkeling.

Hoe kan ik mijn spermavolume groter maken?

Er bestaan een aantal natuurlijke stoffen die de aanmaak van sperma stimuleren. Dat is ook wetenschappelijk bewezen in diverse studies. Een onderzoek uit 2017 toont aan dat bijvoorbeeld ginsenosiden zorgen voor meer spermavolume (Bron). Ginsenosides komen voor in Aziatische (Panax ginseng en Rode Ginseng) en Amerikaanse Ginseng.

Een studie uit 2013 toont aan dat ginseng de hoeveelheid sperma, en de beweeglijkheid van de zaadcellen in je sperma verbetert. Zowel bij proeven op dieren als bij testen op mannen kon exact het proces worden blootgelegd dat ervoor zorgt dat ginseng een effect heeft op het libido, de sperma productie, en voor een verbetering zorgt van de vruchtbaarheid (Bron).

Niet alleen ginseng vergroot je spermavolume. Ook naar het effect van maca (lepidium meyenii) op de aanmaak van sperma werd wetenschappelijk onderzoek verricht. Een studie uit 2001 toont aan dat extract van dit kruid een groot effect heeft op de productie van sperma. Maca zorgt ervoor dat je meer sperma gaat aanmaken en verbetert het aantal beweeglijke zaadcellen in je sperma. Het zorgt met andere woorden voor meer sperma van betere kwaliteit (Bron).

Er werd ook onderzoek gepubliceerd naar de effecten van pillen die verkocht worden om meer sperma te produceren op de sperma productie. Zo bewijst een studie uit 2013 dat volumepillen de hoeveelheid sperma die je aanmaakt en de beweeglijkheid van spermatozoïden in het sperma significant verhoogt (Bron).

Vele van deze pillen bevatten extracten van maca, muira puama en ginseng. Van de stoffen die in deze kruiden werkzaam zijn, is aangetoond dat ze elk op hun manier een gunstig effect hebben op de aanmaak van sperma. De beste volumepillen hebben dan ook een uitgedokterde formule die verschillende van deze stimulerende effecten combineert. Je vindt extracten van deze kruiden dan ook terug in de betere spermavolume pillen zoals CumBetter en Semenax.

Bekijk alle kwaliteitsvolle producten die zorgen voor meer sperma op deze pagina.

Dit artikel werd gepubliceerd op 22 juni 2012 - (c) meerpenis.com
Laatste revisie op 31 oktober 2019

naarboven

Aanverwante producten:





naarboven


Reacties:

• Bericht #1:

hoe kun je ervoor zorgen dat je sperma productie sneller voortgang zet

Man, 34 jaar
Geschreven door Hendrik-cornelisse op 5 februari 2013
• Bericht #2:

door minder af te trekken natuurlijk heh pik

Man, 21 jaar
Geschreven door jaap-gerard op 5 februari 2013
• Bericht #3:

Meer joh.... Hoe vaker je loost hoe vaker je sperma aanmaakt. Dus sneller sperma aanmaakt.

Man, 85 jaar
Geschreven door Anoniem op 19 juni 2013
• Bericht #4:

Als je 65+ bent, probeer eens een lekker mokkeltje van ong 23 jaar, wedden dat dat een zeer groot verschil in frequencie uitmaakt!

Man, 79 jaar
Geschreven door Anoniem op 27 juni 2013
• Bericht #5:

Na een orgasme ben ik echt wel een of twee dagen klaar met sex als ik enkel naar mezelf kijk tenminste. Voor mijn echtgenote ligt dat anders en dat valt niet mee soms. Voor mij is geen sex of hooguit twee keer per maand genoeg. Misschien ook wel omdat ik het stiekum een onhygienisch idee vindt eigenlijk om een "uitwerpselengebied" aan te raken.

Man, 26 jaar
Geschreven door Karel op 14 juli 2013
• Bericht #6:

Ik trek vaak af maar kan je sperma dan opraken

Man, 21 jaar
Geschreven door Mr.Penis op 16 september 2013
• Bericht #7:

Hoi graag informatie over meer sperma Aanmaaken

Man, 47 jaar
Geschreven door postje47 op 27 november 2013
• Bericht #8:

hoe meer je lost des te meer maak je aan simpel toch

Man, 29 jaar
Geschreven door speedy op 3 december 2013
• Bericht #9:

Is het gezonder, of juist ongezonder om bij het orgasme de spermaleider tussen scrotum en anus, dicht te drukken, zodat er geen sperma uit komt, een zgn. "inwendig orgasme"?

Man, 50 jaar
Geschreven door Anoniem op 19 december 2013
• Bericht #10:

door wat kruidnagelpoeder door je eten te doen heb je elke dag genoeg zaadproductie, veel succes

Man, 46 jaar
Geschreven door Maxforce op 21 januari 2014
• Bericht #11:

Wat moet ik doen om drie keren achter elkaar te vrijen ? Erste keer gaat goed tweede keer krijg ik mijn orgasme niet alleen maar pijn

Man, 29 jaar
Geschreven door Anoniem op 27 januari 2014
• Bericht #12:

Semenax werkt goed bij mij; ik kan twee keer klaarkomen zonder problemen, maar ik hou het niet langer vol, hoe hou ik het dan langer vol he?

Man, 42 jaar
Geschreven door tilapah op 4 maart 2014
• Bericht #13:

Mij lukt het na de eerste lozing in ongeveer 10 min een 2e lozing te krijgen maar penis werd wel eerst slap. Door opwinding van mijn vrouw die gemakkelijk weer een orgasme krijgt ,krijg ik weer een stijve en na penetratie een lozing. dan is het over en krijg hem niet meer omhoog Hoe lukt het met die welke een erectie pil gebruiken ,dat zou ik wel willen weten

Man, 51 jaar
Geschreven door peter op 29 maart 2014
• Bericht #14:

als je per dag een paar keer gas geeft zal er na 5keer ni veel meer uit de fabriek komen maar een nachtje wachten en je kunt vaneir verder

Man, 28 jaar
Geschreven door burstner op 25 april 2014
• Bericht #15:

weet er iemand hoeveel sperma er in onze ballen zit

Man, 88 jaar
Geschreven door janet op 25 april 2014
• Bericht #16:

Ik krijg hem bijna niet meer stijf is wel erg ik trek bijna iedere dag hm.

Man, 71 jaar
Geschreven door Pietje op 1 juni 2014
• Bericht #17:

Ik kom te snel klaar in seconde

Man, 38 jaar
Geschreven door Rob op 21 juni 2014
• Bericht #18:

soms komt er enorm veel, soms minder. Na 2 dagen verzuipt mijn vriendin erin.

Man, 56 jaar
Geschreven door Anoniem op 27 juni 2014
• Bericht #19:

Reaktie 15: sperma wordt niet gemaakt in je ballen maar in de prostaat.

Man, 72 jaar
Geschreven door jaap op 14 september 2014
• Bericht #20:

Ik. Trek 1 keer in de week af ik probeer afteleren maar als ik een week niet trek dan krijg ik kramp in me onderbuik, dan heb ik zo een pijn in me testes en rondom geslachtsdeel wat moet ik doen is dat een sperma ophoping ofzo

Man, 21 jaar
Geschreven door Geen ervaring op 30 september 2014
• Bericht #21:

Heb altijd hele goeie sex gehad,nu is mijn man impotent en ik heb er nog steeds zin in.Zelfbevrediging lukt bij mij niet en ik heb gewoon dringend n penis nodig.Ik heb t er erg moeilijk mee.

Vrouw, 72 jaar
Geschreven door klaasina op 26 oktober 2014
• Bericht #22:

Je mag mijne wel lenen vrouw van 72:) ik ben 30 .

Man, 30 jaar
Geschreven door Erik30 op 6 december 2014
• Bericht #23:

Wie wilt mij ontmaagden?

Vrouw, 24 jaar
Geschreven door Bea op 11 december 2014
• Bericht #24:

een inwendig orgasme lijkt me niet zo gezond, nummer #9

Man, 37 jaar
Geschreven door Anoniem op 19 december 2014
• Bericht #25:

een pilletje doet wonderen

Man, 63 jaar
Geschreven door jop op 12 januari 2015
• Bericht #26:

GEWOON GOED OEFENEN, DAARDOOR KAN JE MEER EN SNELLER!!!!!!!!!!!!!!!

Man, 25 jaar
Geschreven door Anoniem op 7 februari 2015
• Bericht #27:

jaaaaa ik weet het ok

Man, 87 jaar
Geschreven door Anoniem op 9 februari 2015
• Bericht #28:

ik woon in thailand sinds 2 jaar en voel me herboren en heb elke dag sex hoe bizar dit ook mag klinken op mijn leeftijd )74) en de popjes zijn rond de 20 ik had dit veel eerder moeten doen geweldig soms 2 x sex per dag

Man, 74 jaar
Geschreven door el gigantico tamperloeris op 24 maart 2015
• Bericht #29:

Dit bericht is voor mevrouw nr 21. hoe kan ik u benaderen?

Man, 58 jaar
Geschreven door Anoniem op 13 april 2015
• Bericht #30:

Ik heb ook interesse voor mevrouw #21, hoe kan ik u benaderen?

Man, 27 jaar
Geschreven door Anoniem op 20 april 2015
• Bericht #31:

Intresse in mevrouw 21 stelletje smeerlappen dat mens is in de 70😖

Vrouw, 25 jaar
Geschreven door Tessa op 25 april 2015
• Bericht #32:

hahahahaha nr 31 respect hahahahaha

Man, 18 jaar
Geschreven door Anoniem op 30 april 2015
• Bericht #33:

hey is het normaal dat men vriend van 21 jaar soms 2 DAGEN MOET RECUPEREREN VOORALEER HIJ WEER AAN SEKS WIL BEGINNEN ? HIJ ZEGT DAT HET NIET AAN MIJ LIGT MAAR IK VOEL ME ER TOCH WAT ONGEMAKKELIJK BIJ WAND IK HEB NAMELIJK ALTIJD ZIN EN DAT VALT ECHT MOEILIJK

Vrouw, 22 jaar
Geschreven door LUNA op 14 juni 2015
• Bericht #34:

Heey wie een stijve wil moet maar naar www.dirmina.com

Vrouw, 19 jaar
Geschreven door tamara op 15 juli 2015
• Bericht #35:

Ik kom zo snel klaar hoe kom dat

Man, 39 jaar
Geschreven door Sunny op 31 augustus 2015
• Bericht #36:

Ik wil meer zaad produceren om mijn vriendin zwanger te Maken Iemand tips?

Man, 34 jaar
Geschreven door Gertie op 17 september 2015
• Bericht #37:

manderijnen schillen mengen met banaan en je krijgt een erectie die wel een uur aanhoudt en je komt er ook vaker door klaar

Man, 54 jaar
Geschreven door altijd rijp op 27 september 2015
• Bericht #38:

Aan reactie 36: meer zaad betekent niet sneller zwanger het gaat om de kwaliteit van het zaad en niet de kwantiteit

Man, 41 jaar
Geschreven door Anoniem op 30 september 2015
• Bericht #39:

ik ben Jos, 68 jaar, probleem met erectie, neem een pil ,maar dan kom ik snel klaar en heb weinig sperma , wij doen het maar om de 2 weken, als ik masturbeer duurt het lang voor ik zaad krijg en onmiddelijk komt mijn penis slap , wat moet ik doen. mail mij j**45@**.fr

Man, 68 jaar
Geschreven door jos op 15 november 2015
• Bericht #40:

Wat een stel oude rukkers hier. Om je vrouw zwanger te maken moet je om de 2 dagen neuken. Sperma leef 3 a 5 dagen in de vrouw. Dus gegarandeerd succes. Dit koste me bij de eerste nog geen maand werk. Bij de tweede zelfs sneller ook om de 2 dagen. Moet je wel pik goede zaad hebben en niet van de half dode zaadcellen waar de meeste mannen mee rond lopen want dan heb je pech. Dan lukt dit dus niet. Een jongens een oma van 70+ rampe lijk me niet zo een strak plan. Is vies ook nog trouwens ga naar de hoeren is beter dan zou oude doos op zoeken die bij een orgasme het lootje kan leggen. Voor meer zaad te hebben moet je dus minder rukken. Als ik 3 dagen geen sexs heb dan kan toch wat meer eruit halen dan dat ik gewend bent. En ja ik heb elke dag sexs met of zonder mijn vrouw natuurlijk maar ik moet sexs hebben. Problemen met je erectie moet je koppie van je na laten kijken zit zeker ergens een probleempje achter je oren. Een afspraakje maken bij de schrink help.

Man, 35 jaar
Geschreven door Recon op 2 december 2015
• Bericht #41:

Hahaha...wat een verhalen. Ik ben 60 maar alles werkt nog prima. Probeer is een jongere meid werkt bij mij prima.....heerlijk een nachtje doorhalen!

Man, 60 jaar
Geschreven door spokie op 28 februari 2016
• Bericht #42:

DIE VROUW VAN ADVERTNR 21 WIL IK WEL VERSIEREN

Man, 70 jaar
Geschreven door KOE op 19 maart 2016
• Bericht #43:

Ik heb mijn zaad weleens 6 meter ver gespoten. Gewoon het badkamerraam open, trekken en het er keihard uit ejaculeren. Het vloog over de stoep heen en kwam midden op de straat terecht.

Man, 47 jaar
Geschreven door aftrekker op 30 april 2016
• Bericht #44:

Mijn problem is omgekeerd. Ik kom nl heel moeiijk klaar. Na ander half uur neuken, laten pijpen komt het nog niet. Ook bij jonge meisjes niet. Ben zelf 70 jaar . Vroeger kwam ik na een half uur tot drie kwartier wel klaar

Man, 70 jaar
Geschreven door Hency op 2 juli 2016
• Bericht #45:

mijn vriend van 40 komt klaar, blijft stijf en kan na en 10tal minuten weer klaarlomen, wel minder sperma!

Vrouw, 63 jaar
Geschreven door hittentit op 29 januari 2017
• Bericht #46:

veel ouderen hier, en ik proberen uit te vinden waarom ik 2x een orgasme kan hebben in 1 vrijpartij...

Man, 18 jaar
Geschreven door masimasch op 5 maart 2017
• Bericht #47:

Ik spuit weinig sperma, maar ik wil meer sperma spuiten. hoe kan ik dit doen zonder dat ik pillen moet slikken.

Man, 57 jaar
Geschreven door Ben op 26 maart 2017
• Bericht #48:

ik weet dat een man voor het inleveren van zijn zaad bij controle 48 uur daarvoor geen sex mag hebben, omdat er dan het meeste zaadcellen zijn. als je meer dan vier dagen geen sex (lees zaadlozing) hebt gaan er zaadcellen dood, dus is de kwaliteit van je sperma laag.

Vrouw, 26 jaar
Geschreven door dokter op 5 juni 2017
• Bericht #49:

Gewoon een meid in haar ogen spuiten als ze niet wil slikken.

Man, 35 jaar
Geschreven door Anoniem op 29 juni 2017
• Bericht #50:

Waarom is iedereen hier zo f*cking achterlijk? Je moet gewoon je harde in een jonge klit rammen. Klaarkomen in haar gezicht. En het haar laten slikken.En de volgende week weer met haar afspreken, omdat je nog zes andere hebt. Of ben ik de enige hier die dat heb en wel veel en ver spuit?

Man, 76 jaar
Geschreven door Anoniem op 1 september 2017
• Bericht #51:

Over potentie gesproken ben ik zeer potent. Mijn leeftijd is 70 jr heb een erectie van 20-21 cm 3n 6 cm dik. Na de zaadlozing door penetratie of afrukken blijf ik stijf en kan blijven rukken tot de volgende lozing. Dus blijven doen is het effect beter en groter.

Man, 70 jaar
Geschreven door Marco op 26 september 2017
• Bericht #52:

Soms kan ik beter zaadspuiten met een penisring om mn lul en mn zaadballen. Zit wel wat strak maar opgewondenheid is groter. Mn lul komt beter omhoog en ik kan met neuken in een keer door om een lading sperma te spuiten. Maar als ik vrouw neuk trek ik mn lul altijd wel even terug om te zien hoe ik mn verse sperma in 2 stralen over haar buik spuit. Prachtig mooi! Daarna snel weer in de V om de rest er in te spuiten zoals zij dat wil. Dan leg ik mij op haar natte buikje....

Man, 60 jaar
Geschreven door Er op 11 februari 2019
• Bericht #53:

Wie weet beste middel om meer zaad te spuiten? Ik wil geiler zijn en met meer zaadstootjes klaarkomen. Welliswaar ook met hardere lul. Ik ben 60 en wil met oefenen om beter te spuiten. Een ring helpt maar een pil kan ook veel doen. Ik neem aan dat volume tablet ook de geilheid stimuleren. Ik kan echter nooit 2 keer klaarkomen. Moet dan weer 15 min wachten voor mn lul weer omhoog staat. Wie weet middel waarbij de lul eeen paar uur fel en gretig overeind staat e echt gereed is om te doe watje moet doen?

Man, 62 jaar
Geschreven door Pal op 12 februari 2019
• Bericht #54:

Mijn probleem is dat ik beter mn lul kan aftrekken en klaarkomen dan neuken. Dan wordt mn lul vaak slap als in aan het wippen ben. Soms te moe om het af te maken. Frustratie ! Wil graag met harde in de mn partner vrouw! en haar bevredigen net mijn lul die hard is en blijft tot ik ga mn verse zaad ga spuiten in en op haar. Prachtig wit sperma op een blanke ronde gewelfde buik!

Man, 60 jaar
Geschreven door Pal op 12 februari 2019
• Bericht #55:

Reactie op #54. Deels hangt dit van je lichamelijke conditie af en grotendeels omdat je van jongs af aan waarschijnlijk al gewend bent aan masturberen (trekken). Bij neuken voel je dan niet hetzelfde als dat je het zelf doet (logisch). Veel vaker neuken en niet meer rukken, maar ja, heeft je vrouw daar zin in? Wat ook kan: maak er een spel van en trek tussendoor en dergelijke (gebruik je fantasie).

Man, 47 jaar
Geschreven door Anoniempje op 8 maart 2019
• Bericht #56:

Semenax is nog altijd tbeste. Werkt direct en na een paar dagen voel je je weer twintiger

Man, 55 jaar
Geschreven door Anoniem op 13 april 2019
• Bericht #57:

Ik gebruik meersperma en vitamine E400 van "t kruidvat, werkt uitstekend, maar als iemand weet hoe het nog beter kan plaats het hier!!

Man, 29 jaar
Geschreven door Steven29 op 2 oktober 2019

Reageer op dit artikel

naarboven


Lees meer over dit onderwerp :


-  Hoe kan je meer sperma kan aanmaken?
    De natuurlijke stoffen die de aanmaak van meer sperma stimuleren

-  Waarom boosten veel erectiepillen testosteron?
    De effecten van testosteron op het libido, de erectie, en de aanmaak van sperma

-  Waarom verbetert Ginseng de seksualiteit?
    De effecten van Ginseng op het libido, de erectie, en de aanmaak van meer sperma

-  Risico's van natuurlijke erectiepillen voor de gezondheid
    Bewustmaking van de psychoactieve effecten van Yohimbine, Maca, Horny Goat Weed en Ginkgo biloba

-  Ik ben het zat!
    Erectie-expert Chris Coster over Viagra: werkt niet!

-  Hoeveel sperma maakt een man en hoe ver kan je ejaculeren?
    Hoeveel sperma maakt een man gemiddeld aan?

-  Volumepillen verbeteren de smaak en condensideit van sperma
    Volumepillen maken je sperma beter én zorgen voor meer spermavolume

-  Kassa! (VARA) TV over erectiemiddelen op kruidenbasis
    Het verhaal achter niet-farmaceutische Viagra

-  Is mijn geld veilig als ik een online aankoop doe?
    De voordelen van online bestellen via meerpenis.nl

naarboven